Publicerat den

XL17 Mobil GPS klocka för äldre

XL17 Safekid senior

GPS klockor för äldre har hjälpt många familjer i deras vardag. Att använda en GPS klocka kan hjälpa både dig som bärare av klockan och anhöriga till att känna ökad trygghet, inte minst om en olycka skulle vara framme. XL17 GPS klocka från Safekid är speciellt framtagen för att passa den äldre generationen. Förutom en grym GPS och larmfunktion så kommer klockan med fler smart finesser som ger många personer en friare vardag på äldre dar. 

Stor och tydlig skärm med bilder på mobil klockans kontakter

Med XL17 från Safekid så behöver du inte oroa dig för att inte kunna se och klicka på klockans skärm. Klockan kommer nämligen med en extra stor skärm som ger en bättre användarupplevelse. 

I klockan kan man lägga in förvalda kontakter med tillhörande bild. Personen som bär klockan kan alltså snabbt och enkelt se vem de ringer eller tar emot samtal från genom att en bild på personen visas på skärmen. Vill du även kunna se den du pratar med under samtalet så erbjuder klockan videosamtal i HD.

Vill du ändra utseendet på klockan så går det även att byta armband. 

GPS positionering och SOS alarm

Den mest eftertraktade funktionen i en GPS klocka är självklart GPS funktionen. Med XL17 så får du en utmärkt GPS klocka med tillhörande A-GPS (Assisted GPS) som gör att sökandet efter GPS satelliter kan ske betydligt snabbare. 

Det går även att ställa in ett så kallat GEOfence där ett visst område är markerat. Skulle personen som bär klockan röra sig utanför detta område så kommer anhöriga att larmas om detta. 

Klockan kommer även med en SOS funktion där du lägger in tre stycken nummer som kommer att ringas i turordning om SOS knappen aktiveras. Då klockan sitter runt handleden så kommer bäraren snabbt och smidigt ha tillgång till SOS knappen dygnet runt (förutom när klockan laddas). 

XL17 Mobil GPS klocka för äldre 1

Sömn Hr & Bp monitor

Med denna klocka kan du mäta både din sömn, hjärtslag och blodtryck. Att kunna ta del av sådan data kan hjälpa dig att se över din hälsa och när du är på väg att få en infektion i kroppen. Framförallt som äldre så kan det kännas tryggt att kunna ha koll på sitt blodtryck för att snabbt kunna se om det skulle ske några förändringar. 

Stegräknare och påminnelse vid för mycket stillasittande

Håll koll på hur mycket du rör dig under dag genom klockans stegräknare. På så sätt kan du se över din dagliga motion för att se över om du rör dig tillräckligt. Klockan kan även skicka ut påminnelser när du har suttit stilla för länge vilket kan bidra till att du får en lite mer aktiv vardag. 

Snabbfakta:

 • GPS och Geofence
 • Videosamtal i HD
 • Bild på personer i telefonboken
 • Svenska menyer
 • Vattentålig
 • 3 dagars batteritid i standbyläge 
 • GPS + WIFI + LBS positionering i realtid
 • Touch skärm i färg
 • SOS knapp med 3 förinställda nummer
 • Stegräknare
 • Sömnmonitor
 • Heart Rate Monitor
 • Blood pressure & Oxygen monitor
XL17 Mobil GPS klocka för äldre 2

Hur kommer jag igång med XL17 från Safekid?

När du beställer klockan från Safekid.se så kan du även välja att lägga till ett simkort + deras eget abonnemang. Då dessa klockor fungerar som mobiltelefoner så krävs det ett aktivt sim kort för att du ska kunna använda klockan. Vill du inte ha Safekid’s egna abonnemang så kan du välja valfri operatör. Klockans operatör behöver heller inte vara samma som på mobiltelefonerna, de är helt oberoende av varandra. 

När du får hem klockan så är det bara för anhöriga att ladda ner tillhörande app och följa de enkla instruktioner som medföljer. 

Safekid XL17 GPS klocka erbjudande och rabatter. 

Just nu kan du köpa denna GPS klocka för 1 395:- istället för 1 595:-. Du sparar alltså 200 kronor. 

PS. Klockan kan även användas av barn.

Du hittar klockan här!