Xiaomi Smartklockor

Kinas största tillverkare av kommunikationsteknik har sen 2010 tagit stolta kliv in på marknaden och ser ut att klamra sig fast mer och mer. De har inte bara slagit på med smarttelefoner utan även deras smartklockor tar stor plats på den svenska marknaden och de har ett väldigt brett utbud. I vanlig ordning finns det allt mellan billigt och enkelt till effektivt och många finesser att välja mellan. Det hela beror självklart på vad man vill använda smartklockan till men vi lovar att Xiaomi har något att erbjuda till alla oavsett om du är träningsorienterad eller bara vill kunna styra allt på telefonen från handleden. 

Amazfit GTR

Smartklockan Amazfit GTR är enkel och stilig med en tilltalande detalj, att man kan byta bandet mellan träning och arbete. Det är väldigt mycket fokus på träning när man kikar på funktionerna i smartklockan men stilmässigt fungerar den minst lika bra på affärsmötet. Urtavlan, som är 1,2 tums AMOLED, är utbytbar och skyddas runtom av en stryktålig keramisk bezel. Det är dessutom en always on – display så du får snabbt upp de aviseringar som kommer till telefonen och detta kan du navigera dig runt mellan direkt i urtavlan. Amazfit GTR är helt enkelt en stilren smartklocka som passar alla och har en hel del tilltalande funktioner till ett väldigt bra pris. Det finns inte heller bara en stil av GTR, utan fyra: Amazfit GTR Aluminium Alloy, Amazfit GTR Stainless Steel, Amazfit GTR Glitter Edition och Amazfit GTR Titanium. Vilken tilltalar dig?

recension amazfit gtr

Xiaomi Amazfit GTR Fokus på träning och andra smarta funktioner

Designen är som sagt passande att ha på jobbet också, men utgår man från smartklockans huvudsakliga funktioner så är det träning som ska utföras när den sitter på handleden. Det tillhörande silikonbandet är det perfekta materialet när man ska aktivera sig och i klockan finns det hela 12 träningsstilar att registrera. Ska du ut och springa, cykla, klättra eller simma så är det bara att trycka in det i smartklockans display och köra. Den besitter en vattentäthet som gör att du kan ha på dig den när du simmar, inne i duschen eller springer ett lopp med lerpölar. Däremot så bör den inte hänga med på tuffare vattensporter eller dykning. Du kan också mäta din puls eftersom Amazfit GTR har en inbyggd Bio tracker som ger dig en mätning av pulsen som är väldigt exakt och pålitlig. Sensorn känner också av när du börjar komma upp på fettförbränningsnivå. Det är ett perfekt verktyg för att se din egen utveckling inom träningen. Dessutom tillkommer det ett varningssystem i pulsmätningen som sätter igång om din puls plötsligt skulle skjuta i höjden. 

Självklart tillkommer det andra tilltalande funktioner i smartklockan som inte avser sport och aktiviteter. Så länge din smarttelefon är inom tillräcklig räckvidd så dyker alla aviseringar och notiser upp i urtavlan och du kan styra allting därifrån. Förutom att se inkommande samtal, svara på meddelanden, använda kompass, GPS, få notiser från andra appar så kan du kontrollera din musik med smartklockan vilket är perfekt i samband med träningen. En annan härlig finess med Amazfit GTR är ”Find My Phone” om smarttelefonen skulle ha blivit förlagd någonstans. 

Sammanfattning

Xiaomi Amazfit GTR är smartklockan som är funktionsmässigt mest riktad till dig som är väldigt aktiv och som vill hålla koll på dina utveckling inom träning. Du kan hitta klockan för ett pris på 1490 kr, sen går priset uppåt lite beroende på vilken storlek du vill ha samt vilket av fodralen du väljer. Detta är ett väldigt bra pris på en smartklocka med ändå så pass mycket träningsprogram att välja mellan. Dessutom är det vad man kan förvänta sig av en produkt från Xiaomi , prisvärd med bra kvalité. Det är ett plus i kanten att man kan personifiera klockan en del också så att det ändå kan bli en all-round klocka. Så kort och gott, snygg, prisvärd och riktigt bra funktioner. 

Specifikationer

Copyright © All Rights Reserved