I denna djungel av aktivitetsband och smartklockor så kan det vara svårt att finna en riktigt bra produkt för ett logiskt pris. Även om många av de smartklockor som kommer från bland annat Samsung, Garmin, Huawei och Xiaomi är riktigt bra så kan vissa tycka att det är lite kostsamma. Det som rekommenderas då är i sådana fall marknadens fräcka aktivitetsband och det finns också en hel del där att välja emellan och till förmånliga priser. Även aktivitetsband har de funktioner som räcker till den som vill hålla koll på exempelvis sin puls, sömn och utvecklingen av sina aktiviteter. Vi har därför listat några stycken aktivitetsband som vi tycker absolut är värda att titta lite närmare på.

Withings Pulse HR Black V.2

Detta är ett aktivitetsband som är stilrent, har en batteritid på upp till 20 dagar. Du kommer enkelt kunna ha koll på din puls, mäta din aktivitet dygnet runt samt föra sömnanalys innehållande en smart väckningsfunktion.

Smartklockans instrumentdel består av 316L rostfritt stål och sitter runt handleden med hjälp av ett silikonarmband. Aktivitetsbandets namn innehåller ordet ”pulse” och självklart är pulsmätningsfunktionen väldigt tilltalande. Det är nämligen så att din puls mäts dygnet runt och på så sätt analyseras din sömn. Med hjälp av sömnanalysen så kan du sätta alarm för att låta smartklockan väcka dig när du är inne i den mest perfekta sömnfasen.

För att hålla koll på hur din aktivitet utvecklas kan du välja mellan 30 olika aktiviteter direkt i aktivitetsbandet. Oavsett om du utför löpning, cykling, träning på gymmet eller simning så mäter smartklockan hela din aktivitet och det blir enkelt för dig att följa din utveckling.

Du styr smartklockan via en OLED – skärm och du kan skräddarsy vilka huvudsakliga funktioner som du vill ska synas på startskärmen.

Aktivitetsbandet kan självklart kopplas till både Andorid och iOS och då är det perfekt att ladda ner Health Mate – appen.  Via Health Mate är det enkelt att hålla koll på alla de mätningar som aktivitetsbandet gör på din kropp hela dagarna ochger dig en överblick på din utveckling. Dessutom innehåller appen olika träningsprogram som du kan följa och få utmärkelser för.

Samsung Galaxy Fit – e Black

Är du ute efter ett aktivitetsband som inte skriker utseendemässigt men som är riktigt tålig så är det Samsung Galaxy Fit – e Black du ska läsa dig in på. Den främsta anledningen till att aktivitetsbanden verkligen kan följa med dig överallt är för att den är vattentålig enligt ATM 5 samt klassad efter Military Standard. Samsung är en välkänd producent av telekommunikation och de backar inte när de kommer till deras enklare produkter. Denna diskreta smartklocka hittar du för 299 kronor och om du är ute efter den mer simpla tekniken kan du ha hittat rätt.

Den är också enkelt att styra tack vare en PMOLED – skärm på 0.74 ” samt så är det en touch – display med 128 x 64 upplösning. Tack vare vibrationer märker du också snabbt om det kommer in någon notis från telefonen via aktivitetsbandet som dessutom visar alla notiser i realtid. Du kopplar bandet till din smarttelefon, antingen din Android eller iOS, via Bluetooth v5.0 LE.

Det finns över 90 olika aktiviteter att registrera. Smartklockan mäter såklart även din puls så du får en perfekt överblick över hur den förhåller sig under aktiviteterna. Det finns också en sömnregistrering i aktivitetsbandet så du kan se över dina olika sömnfaser. Du finner också en accelerometer i klockan.

Det som också är en viktig fråga i urvalet av aktivitetsband och smartklockor är batteritiden. Samsung Galaxy Fit – e Black har hela 13 dagars batteritid, vid aktivt användande så ligger batteritiden på 6-7 dagar. Med andra ord är detta en perfekt smartklocka för dig som gillar det enkelt och tåligt och det spelar ingen roll om du har en Android eller iOS.

Hama Fit Track 1900

Detta aktivitetsband är nätt, stilrent och passar till i stort sett alla aktiviteter då bandet i sig är en aktivitets tracker och kostar endast 300 kronor. Oavsett om du vill ut och springa eller utföra yoga kommer smartklockan att vara ytterst passande. Smartklockan kommer med en speciell fitnessrem som är väldigt lätt på handleden.

Pulsmätning är en viktig funktion när man tittar på smartklockor och aktivitetsband och självklart finner man den funktionen i HAMA Fitness Tracker. Dessutom har aktivitetsbandet ett minne där dina personliga bästa rekord sparas samt så är detta kopplat till en fjärrutlösningsfunktion som gör att du kan ta en selfie i samband med rekorden.

Fitness trackern innehåller också en app, Yoho Sports, som upptäcker och analyserar alla dina rörelser, dina sömnfaser och ger dig en perfekt överblick över din hälsa genom vardagen. Eftersom aktivitetsbandet är så enkel att koppla upp till din smarttelefon, både Android och iOS, så får man enkelt tillgång till Apple Health, Google Fit och Strava.

Du styr aktivitetsbandet via en 0.86” OLED – display med finger och touch sensor. Batterityp och längd är litiumpolymer på 4 dagar. De funktioner du kan se direkt i displayen är avståndsmätning, fettförbränningsindikator, förbrukade kalorier, pedometer, pulsklocka och en hederlig klockfunktion. Man kan även aktivera en blodtrycksmätning om man känner för det. Ytterligare en väldigt bekväm funktion när det kommer till att förbättra din sömn är att du kan ställa in så du vaknar försiktigt och lugnt med hjälp av vibrationer från aktivitetsbandet.

Garmin Vivofit 4

Om man är ute efter något stilrent och vattentätt så är Garmin Vivofit 4 ett aktivitetsband att kika närmare på. Smartklockan kommer med en snygg färgdisplay, en sömnmätare och registrerar alla aktiviteter som utförs. Det spelar ingen roll om det är löpning, simning eller cykling, aktivitetsarmbandet startar registreringen automatiskt.

I den färggranna displayen visas inte bara en vanlig klocka, du ser även en stegräknare och kan ta del av information om vädret. Ytterligare en funktion som man finner väldigt tacksam är att aktivitetsbandet faktiskt kan hjälpa dig att hitta din mobil om man nu skulle råka förlägga den, vilket har hänt oss alla allt för många gånger.

Aktivitetsmätaren från Garmin synkar också varje dag med producentens egna funktion, Garmin Connect, vilket tillåter dig att se din hälsoresa och utveckling. Den följer helt enkelt all aktivitet dygnet runt och i och med att den har en fantastisk batteritid på 1 år behöver man aldrig riktigt tänka på att sätta den på laddning. Dessutom sitter aktivitetsbandet bekvämt runt handleden så det märks knappt att man har det på sig.

Hela syftet med Garmin Vivofit 4 är att uppmuntra till rörelse och aktivitet. Förutom att aktivitetsbandet samlar in alla data efter aktiviteter och rörelser så syns en färggrann stapel i ett diagram som även visar din inaktivitet. Detta nollställs genom att gå upp och röra på sig. Tillsammans med Garmin Vivofit 4 kan du enkelt skapa en hälsosammare livsstil och aktivitetsmätaren ser till att sätta upp relevanta mål efter din nuvarande aktivitetsnivå.

Copyright © All Rights Reserved