Smartklockor har kommit att bli en vanlig accessoar hos oss och självklart uppgraderas dessa hela tiden och ger oss fler och fler funktioner. Vilka är snyggast? Vilken är mest prisvärd? Är det Samsung som gäller? Eller ska man satsa på en stilig Smartklocka från Garmin? Om du går i tankarna om att införskaffa en Smartklocka är det bra att utgå från vad du tänker använda den till, om det är begränsat användande eller för att du vill kunna styra allting från handleden. Detta år har helt enkelt en hel del att erbjuda om du är sugen på att införskaffa dig en smartklocka. Nedan ser vi några av de absolut mest trendiga och bästa smartklockorna 2020.

Amazfit GTR

Är man ute efter en smartklocka som ändå behåller det klassiska utseendet med urverk samt för inte en allt för stor peng så är Amazfit GTR ett bra val. För 1700 kr får man en stilren klocka med bland annat GPS, pulsmätare, stegräknare samt musikstyrning till mobilen. Smartklockan har de funktioner som passar för den aktiva människan och detta går lätt att navigera mellan på den 47 millimeter stora OLED – skärmen. Med enkla svep navigerar man sig lätt mellan de olika inställningarna och smartklockan besitter en batteritid på 24 dagar. 

Galaxy Watch Active

Samsung var snabbt på topplistan med lansering av sin första Smartklocka och Galaxy Watch Active gör en inte besviken heller. Smartklockan påminner, tekniskt sett, väldigt mycket om deras första version men Galaxy Watch Active har fokus på den aktiva människan. För 2500 kr får du en smartklocka som innehåller bland annat 38 träningsprogram samt Samsung Health som hjälper dig att hålla koll på dina steg, pulsen, stressnivån, vätske, -koffein – och näringsintag. Allt detta hanterar du på en 1,1 tums skärm. Eftersom smartklockan riktar sig mot människan som är i rörlighet är det perfekt att bandet är i silikon som gör att det knappt känns att man har den på sig. Batteritiden skulle kunnat vara snäppet bättre, vid aktiv användning så räcker en laddning i 2 – 3 dagar.

Galaxy Watch Active 2

Smartklockan är självklart en uppgradering av den innan nämnda och ett gäng nya funktioner och förbättringar medföljer. Förutom att man kan välja mellan en 40 och 44 mm stor skärm navigerar man sig lätt genom att svepa med fingrarna på den svarta kanten som omringar uret. Det som inte är lika tilltalande är själva bandet som är av läder vilket inte torkar så fort och kommer kunna resultera i att det sakta men säkert torkar ihop. Dock är bandet det enda kruxet då resten av designen är närmare perfekt. Smartklockan har dessutom mer ram-minne samt ett större batteri, dock ligger batteritiden fortfarande på tre dagar. 

Huawei Watch GT2

Om man är ute efter en smartklocka men vill behålla en klassisk design så ska man ta sig en titt på Huawei Watch GT2. Det är en smartklocka med en 1,32 tums skärm och du kan välja en 42 eller en 46 mm bredd och navigeringen bland funktionerna sker genom två knappar sidan och pekskärmen. De funktioner som smartklockan innehåller tilltalar absolut dig som är aktiv och vill hålla koll på pulsen. Klockan har en spårning av träningsdata i form av sensorer. Under uret finner du också själva pulsmätaren. Bortsett från träningsappar så finner man kompass, väder, barometer, samtalskontroll, larm och andra mer basic funktioner. Smartklockan har även en inbyggd högtalare där du kan höra en coach som pratar i samband med dina aktiviteter men som också gör att du kan ta samtal direkt via klockan.

Apple Watch Series 5

Apple har tidigare lanserat väldigt bra klockor men med små missar som exempelvis batteritiden. Deras Watch Series 5 har inte riktigt nått upp till den nivån man hoppades på när det kommer till batteriet. Däremot blir livslängden lite längre om man stänger av klockans Always on – läge. Dock är det skönt med de läget på då det inte krävs att man lyfter eller petar på uret för att se funktionerna. Det räcker med att snegla på den bara för att ta reda på tiden och temperaturen. Smartklockan finns i två storlekar, 40 respektive 44 millimeter och priset är på en typisk Appel – nivå som är 4995 till 5395 beroende på vilken butik man kikar i. Den är också vattentät upp till 50 meters djup så mindre krävande vattensporter kan utövas med klockan på handleden.

Fitbit Versa 2

Fitbit har från början blivit kända för deras aktivitet-baserade smartklockor och den tidigare versionen av Versa blev riktigt populär. Framförallt på grund av deras funktioner och det attraktiva priset. Fitbit Versa 2 är då såklart en uppgradering av Versa och det är fortfarande den egna hälsan som ligger i centrum för smartklockan. Utseendemässigt så syns det verkligen att det är en smartklocka. Fitbit verkar fortsätta behålla lite av de första typiska karaktärsdragen av smartklockor. Däremot så kommer denna med en nu OLED – skärm vilket ger en betydligt mer modernt utseende. Smartklockans funktioner är som sagt i största grad riktade mot hälsan så det tillkommer inte några andra gadgets som GPS eller samma djup på kontakten mellan klockan och din telefon som de andra nya smartklockorna. Däremot så tål klockan lite stryk och har en vattentäthet på upp till 50 meters djup. Fitbit Versa 2 håller också koll på din sömnrytm vilket Fitbit klockorna är kända för sedan tidigare. Dessutom så registrerar den nästan all form av aktivitet som ett träningspass så det blir lätt att backtracka vad du gjort under dagarna, allt från ett intensivt träningspass till en kortare promenad. Smartklockan har också en rätt bra batteritid på 5 dagar med aktivt användande. 

Copyright © All Rights Reserved