Smartklocka för Seniorer

Bor du ensam och känner dig orolig ibland över att något ska hända och du inte hinner larma en familjemedlem eller 112? Eller är du anhörig till någon som börjat visa tecken på demens och oroar sig för att personen ska gå vilse eller glömma bort att ta sin medicin? Då bör ni se över att skaffa en smartklocka för seniorer. 

GPS och smartklockor som är anpassade till den äldre generationen finns till för att både du som använder klockan samt familjemedlemmar ska kunna känna sig mer trygga. Modellerna av dessa klockor kommer med flera smarta funktioner som ska underlätta i vardagen. På denna sida kan du läsa allt om hur dessa klockor kan bidra till en ökad trygghet för både ägaren och anhöriga. 

Trygga funktioner i smartklockor för äldre

Senior smartklockor kommer med flera olika funktioner. Förutom att de visar tid och datum så finns det flera användningsområden som gör att kan känna dig lite extra trygg. 

SOS knapp, samtal via klockan, GPS och medicin alarm är några avd e mest uppskattade funktionerna. Med hjälp av SOS knappen så kan du snabbt larma efter hjälp om olyckan skulle vara framme. Att snabbt få hjälp kan ibland vara avgörande beroende på orsaken till nödsituationen. Därför tycker vi att denna funktion är väldigt viktigt och otroligt bra att ha nära till hands. 

Att kunna ringa din familjemedlem direkt till klockan är även en funktion som har stor nytta. Det är inte alltid lätt att komma ihåg att ta med sig mobiltelefonen ut, eller så kanske personen i fråga inte ens äger någon. Det kan då vara tryggt att veta att man snabbt kan komma i kontakt med varandra vart man än befinner sig. Här kommer även GPS funktionen bra till hands. Det känns väldigt tryggt att alltid kunna veta var ens nära befinner sig. Speciellt om det finns risk för att gå vilse. 

nano minifinder klocka

En av de allra smidigaste GPS klockorna på marknaden just nu är Minifinder Nano som du kan läsa mer om här.

Det finns även de smartklockor som erbjuder medicin alarm. Har du mediciner som behöver tas dagligen så kan du ställa in en påminnelse om detta och alltid se till att de tas de tider som behövs. 

Erbjudande just nu: Spara 395 kr när du beställer en Minifinder Nano GPS klocka!

Smarta funktioner för hälsan

Precis som de flesta andra smartklockor så kommer dessa senior klockor med puls och blodtrycksmätning. Hur din puls och blodtryck visas kan ibland indikera på hur det står till med din hälsa. Ett plötsligt förhöjt blodtryck kan vara värt att gå och kolla upp. Däremot är det kanske inte alltid något som man märker av själv på en gång. Då är det smart att det finns funktioner som mäter detta och som kan ge dig information om förändringar tidigt. 

Självklart behöver förhöjt blodtryck inte bero på någon sjukdom. Men det kan vara ett tecken på att du bör ändra din kost, röra på dig mer eller att du stressar för mycket. Att i god tid få insikt om detta gör att du får chansen att ändra om din livsstil till det bättre vilket oftast lönar sig för din hälsa i längden.

Vilka modeller rekommenderas?

Det finns flera modeller av smartklockor för seniorer som är värda att spana. Det viktigaste är att alla de funktioner man söker för att få en tryggare vardag ska finnas med. 

En av våra absolut favoriter när det kommer till smartklockor med trygghetslarm är Sensorem. De har tagit fram en riktigt bra tjänst med stort fokus på användarvänlighet och trygghet. Du kan läsa en mer djupgående recension om Sensorem här.