Sensorem – Trygghetslarm för seniorer

privat trygghetslarm för seniorer

Sensorem erbjuder ett enkelt trygghetslarm med tillhörande GPS klocka som bidrar till att både användaren och anhöriga ska få en tryggare vardag. Tack vare klockans smarta funktioner så kan bäraren av klockan snabbt och smidigt larma anhöriga om olyckan skulle vara framme. 

Många äldre känner någon form av oro för att ramla omkull och bli liggandes. Denna oro kan påverka livskvaliteten hos äldre genom att de undviker att delta i aktiviteter, komma ut på promenader och rör sig mindre. Istället för att komma ut och röra på sig så blir de sittandes i lägenheten. Men även där kan oron för att ramla finnas. 

Sensorem - Trygghetslarm för seniorer 1

Larma dina anhöriga snabbt och enkelt

Klockans trygghetslarm är till för att bäraren av klockan snabbt ska kunna larma anhöriga ifall olyckan skulle vara framme. Risken för att ramla omkull ökar med åldern, men kan också öka beroende på ditt leverne och användning av mediciner. Då kan det kännas betryggande att alltid ha hjälp nära till hands. 

Genom att trycka in klockans larmknapp som sitter på sidan av klockan så kommer personen som står först på telefonlistan direkt att bli uppringd. Skulle den första personen inte svara på kommer klockan att gå vidare till person två. Blir det inte något svar här så kommer klockan att fortsätta ringa tills samtliga anhöriga blivit uppringda (upp till fem anhöriga kan läggas in i tjänsten). För de fall ingen av dessa svarar kommer klockan att ringa Sensorems larmnummer som är öppet dygnet runt.

Så snart någon har tryckt in larmknappen så kommer även samtliga anhöriga som är kopplade till tjänsten att få en notering om att personen i fråga har larmat. Dessa noteringar inkluderar även GPS position för klockan.

Högtalartelefon direkt i klockan

När personen som blir larmad svarar i sin telefon så kommer den som bär klockan högt och tydligt kunna höra denne genom sin klocka. Klockan har även en mikrofon som gör att den som bär klockan kan samtala med den som blir uppringd. 

Funktionen går även att använda utan att trycka in larmknappen. Både anhöriga och bäraren av klockan kan när som helst ringa till varandra och prata som vanligt.

Kom igång med Sensorems trygghetslarm

När du gör en beställning av Sensorems GPS klocka och trygghetslarm så betalar du endast för tjänsten och inte för klockan. Tjänsten kostar 300 kronor i månaden och är dessutom helt fri från bindningstid vilket betyder att du kan avsluta tjänsten när du vill.

Du beställer trygghetslarmet på https://www.sensorem.se/webbshop. När klockan kommer levererad så är allt redan installerat och klart. Paketet består då av en snygg GPS klocka, laddare och manual. Manualen är väldigt lättläst och innehåller inga krusiduller eller specialfunktioner. Här är det tydlig information som ges och det går snabbt att komma igång med allt!

Överfallslarm

Även du som är yngre kan använda klockan för att känna dig extra trygg. Att veta att man har ett trygghetslarm nära till hands kan göra att man känner sig mer säker när man ska ta sig någonstans ensam. Skulle något oväntat ske så kan det finnas räddning bara ett knapptryck bort. 

Sammanfattning

En smartklocka som är framtagen framförallt för seniorer men som även kan bäras av yngre användare. Vi på Kloka Klockor tycker att Sensorem är en fantastisk lösning för att äldre personer ska kunna få en mer självständig och friare vardag utan oro. Men även för att du som anhörig ska kunna få mer ro i din tillvaro. Ett extra plus i kanten vill vi ge till klockans användarvänlighet. Alla instruktioner är väldigt lättförståeliga och man kommer snabbt igång med tjänsten från Sensorem. 

Om du letar efter en smartklocka för seniorer men är osäker på vilken du ska välja så kan vi starkt rekommendera Sensorem. Tjänsten kostar 300 kronor i månaden och du betalar inget för själva klockan. Skulle du ångra dig så är Sensorems tjänst helt utan bindningstid vilket betyder att du kan säga upp ditt abonnemang precis när som helst. 

Besök Sensorem här för att göra din beställning.