Smartklockor måste inte kosta skjortan. Det finns flera modeller med grymma funktioner och till riktigt bra priser. I detta inlägg vill vi därför tipsa om riktigt prisvärda klockor utan att kompensera på kvalitet.

Det lanseras ständigt nya smartklockor på marknaden där den ena modellen är dyrare än den andra. Men måste man verkligen betala flera tusentals kronor för en duglig smartklocka? Svaret är nej. Nedan kommer vi att gå in mer i detalj på fem stycken modeller som alla kostar under 2 000 kr.

FitBit versa 2

Denna modell är en stor favorit här bland oss på KlokaKlockor. Är du ute efter en smartklocka med många funktioner och framförallt inom träning? Då är det denna du bör spana in.

Med Fitbit Versa 2 så mäts din hjärtfrekvens dygnet runt och du kan välja att få påminnelser om att röra på dig. Vill du ta en paus från arbetet och låta kroppen arbeta lite så kan du välja att visa träningspass direkt i klockan. Den bjuder även på över 15 träningslägen där du kan sätta upp olika mål inom exempelvis löpning, cykling, yoga och simning. Självklart är denna klocka även vattentät (50 meter) vilket gör att den passar utmärkt för dig som gillar att utföra vattensporter.

Klockan mäter även din sömn och du får data över hur din natts sömn har varit i form av sömnpoäng och en översikt av sömnens alla stadier.

Du får även full översikt att planeringar i din kalender och kan spara dina favoritlistor i Spotify och sköta betalningar. Få aviseringar om inkommande samtal, sms och mail. Du kan även svara på dessa via röst funktion (Endast Android). Få ut extra mycket av din klocka genom att ladda ner kompatibla appar och tillbehör. Du kan även välja att göra din klocka mer personlig genom att växla mellan olika urtavlor och välja mellan olika band.

FitBit versa 2

[table id=15 /]

Amazfit GTS

En snygg och stilren klocka för den som vill kunna använda sin smartklocka både till kontoret och gymmet. Du kan enkelt byta ut displayen på klockan för att anpassa den efter just din stil och smak.

Klockan bjuder på två veckors batteritid tillsammans med strömsnål pulsmätare och GPS. Klockan känner direkt av om du är ute på en löprunda eller en cykeltur och kommer att registrera detta som ett träningspass. Men det är inte allt! Är du aktiv utomhus året om så är detta den perfekta smartklockan för dig. Den mäter nämligen även terränglöpning, skidåkning, klättring, styrketräning, löpning på maskin, yoga och simning.

Få notifikationer från mobilen direkt till klockan. Ha den även på dig under natten för att mäta din sömn och dess kvalitet. Klockan kommer alltså med det mesta man kan önska sig av en smartklocka och dessutom till en billig peng.

Amazfit GTS

[table id=16 /]

Garmin Forerunner 45

Denna billigare modell av Garmin passar perfekt för dig som vill förbättra din träning. Klockan mäter din puls, distans, intervaller och annat vid träning som löpning, cykling, löpmaskin. trappmaskin och yoga.

Är det mycket som sker i ditt liv just nu så kan även denna klocka hjälpa dig med att koppla av och tänka på annat. Välj om du vill få avslappnings påminnelser och andningsövningar direkt i klockan.

Du kan även hålla full koll på distans, antal steg, trappsteg och kaloriförbränning varje dag. Perfekt om du vill få en bättre översikt av din hälsa och träning.

Ladda ner appen till klockan för att få ut å mycket som möjligt av din träning. Skärmen visar en tydlig bild även i solljus och batteriet håller i ca 7 dagar. Klockan finns i modell large och small.

Garmin Forerunner 45

[table id=17 /]

Copyright © All Rights Reserved