Golfa med en smartklocka

Golfa med en smartklocka 1

Stegräknare och pulsmätare i all ära, det är data som absolut är väldigt intressant för den som har renodlat fokus på just hälsan. Det är fantastiskt hur man med hjälp av en smartklocka kan sätta upp olika mål och nå en bättre hälsa tack vare bandet runt handleden. Men, vad skulle du säga om du skulle kunna förbättra ditt game i golf? En så pass precisionsanpassad sport kan absolut bli bättre med hjälp av en smartklocka.

Varför en smartklocka?

Man tänker såklart att övning ger färdighet, hur kan en klocka hjälpa till att få in det där perfekta slaget eller så att man kommer närmare flaggan? Det handlar dock inte om att en smartklocka ska komma in och rädda ditt handikapp på en gång. Däremot kan en smartklockas specifika funktioner hjälpa till så att du blir säkrare i ditt spel. Vill man ha bättre översikt på hur banan ser ut, vilka hinder finns samt hur blåser vinden? Hur högt upp ligger green på hål sju och hur ska jag göra för att sikta in mig bättre mot fairway?

Med den rätta smartklockan kan du snabbt få ner kartor över olika banor, få information om hur det blåser och hur det kommer påverka ditt nästa slag samt få hjälp av att se hur långt bort green är samt i vilken vinkel ditt slag bör gå från där du står. Det finns till och med smartklockor som för analyser över dina slag som du får data på och kan se hur du förbättrar din sving. Att införskaffa en smartklocka för ditt golfspel kommer endast göra det roligare och betydligt mer intressant och det finns en hel del smartklockor att välja mellan.

Garmin S60

• Analyserar dina slag
Golfa med en smartklocka 2

En finess med att ha Garmin Approach S60 till hands under golfrundan, framförallt på din favoritbana, är att med hjälp av sensorteknik och AutoShot sparas analyser ner av dina slag i Garmin Connect. Dessutom kan du få fram avstånd mellan dig och en exakt plats som en bunker, fairway, vatten eller annat. Smartklockan visar upp alla olika hinder du har framför dig samt ditt avstånd till green. Du kan även få information gällande ned – eller uppförsbackar så du får bättre kunskap om vilken klubba du ska välja. Dessa hjälpmedel är absolut avgörande för en eventuell birdie.

Klicka här för att förbättra ditt golfspel med denna klocka

Garmin S62

• Bankartor direkt på handleden
Golfa med en smartklocka 3

Garmin Approach S62 har en 17% större display än föregångaren som gör det enkelt för en att navigera runt bland menyer och olika funktioner. Denna smartklocka har en GPS – funktion som ser till att du alltid är uppdaterad med de senaste bankartorna. Dessutom agerar Garmin S62 som din personliga caddie i och med att du får förslag på vilken klubba du ska använda. Detta är helt baserat på vindhastighet och riktning.

Du finner denna ultimata golfklocka här

Garmin S10

• Digitala scorekort
Golfa med en smartklocka 4

Approach S10 från Garmin gör det enklare för dig som är trött på att hålla koll på de fysiska lapparna vid namn scorekort. Allting genomförs via Garmin Express där du laddar upp ditt scorekort så du enkelt håller koll på poängställningarna. Du kan dessutom använda dig av appen Garmin Golf och hålla koll på din ställning i veckovisa tävlingar och topplistor. Du får också en sammanfattning vid varje avslutad runda om hur det har gått. Bortsätt från dina poäng så får du information om hur lång tid det har tagit samt hur lång sträcka du har gått under rundan. Ett väldigt stort plus är att klockan är vattentät så inga vattenhinder kan avskräcka dig heller.

Köp klockan för 1 490 kronor här

Garmin Fenix 5

• Förbättrade kartor och vägledning
Golfa med en smartklocka 5

Fenix serien från Garmin har generellt fokus på att leverera perfekta kartor samt positionering. Med Fenix 5, som har en förbättrad mottagning av satellitbilder, på golfbanan så kommer din runda att bli betydligt mer intressant. Den innehåller nämligen avancerade ABC-sensorer vilket innebär höjdmätare, kompass samt barometer. Detta kan exempelvis ge dig höjddata vilken kan vara nödvändigt om du ser att flaggan ligger på just en höjd. Ett annat plus är att du kan enkelt få notifieringar direkt i smartklockan istället för att bli störd av telefonen titt som tätt under rundan. Då kan du enkelt välja om det du notifieras av är värt att avbryta svingen för eller inte.

Shoppa till fyndpris här