Försvarsspray med GPS och överfallslarm

Försvarsspray med GPS och överfallslarm 1

Känner du dig otrygg ibland när du vistas utomhus under sena kvällar? Tycker du att promenaden hem från tunnelbanan under vinterhalvåret när allt är mörkt känns obehaglig? Du är inte ensam. Idag är det väldigt många som känner sig otrygga när de rör sig utomhus ensamma. Speciellt om det redan har börjat skymma. Tyvärr är denna oro inte obefogat. Om man kollar på statistik över anmälda överfall och våldtäkter de senaste 10 åren så kan man se att det har skett en markant ökning vilket gör att man helst ska undvika att gå ensam på öde platser när det är sent. Kan man däremot inte undvika detta så finns det produkter så som överfallslarm och försvarsspray som kan bidra till ökad trygghet. 

Att både ens anhöriga och än själv ska kunna känna sig trygga utomhus är något som egentligen känns som en självklarhet. Förhoppningsvis kan de produkter vi nämner nedan hjälpa till lite på traven med detta.

Försvarsspray med GPS och överfallslarm 2

Försvarsspray från Plegium

En av de absolut bästa produkterna på marknaden just nu är Plegium försvarsspray. Några av deras modeller är så kallade smarta försvarssprayer och kommer med både överfallslarm och GPS positionering. De som ligger bakom Plegium har tagit fram sina produkter med hjälp av modern teknik och alla produkter är grundligt testade. De tillverkas även i Sverige vilket gör att du kan räkna med hög kvalitet. Produkten är en av de mest populära försvarssprayer på marknaden och säljs idag i 20 olika länder. 

  • Försvarsspray med mentol och röd färg som är svår att tvätta bort. 
  • SMS med positionering
  • Telefonsamtal
  • Siren
  • Ledlampor

Gemensamt för alla modeller är försvarssprayen med mentol och röd färg. Oavsett vilken modell du bestämmer dig för att köpa så kommer denna funktion att finnas med. 

Så hur fungerar försvarsspray från Plegium?

Försvarssprayen kommer i form av en nyckelring. Denna kan du fästa på nycklar eller valfri plats där den är lättillgänglig. Sprayen sitter fast på nyckelringen med hjälp av en magnetisk nyckelkedja som är delbar. Behöver du använda din försvarsspray så rycker du bara snabbt loss den från sin kedja. 

Sprayen har ett återfjädrande skyddslock som gör att den inste ska avfyras i fickan, väskan eller var du väljer att förvara den. När du ska använda din spray så för du in fingret under skyddslocket och trycker hårt på avtryckaren samtidigt som du riktar sprayen mot angriparens ögon. Spraya sedan även mot näsa och mun. Sprayen innehåller en stark röd färg som är väldigt svår att tvätta bort. Detta gör det enklare att identifiera angriparen. 

Modellerna “smart” och “combo” sätter även igång en högt tjutande siren och lysande LED-lampor i samband med att sprayen avfyras. Detta bidrar till att angriparen kan bli skrämd av ljudet samt att personer i närheten kan höra ditt larm. 

Modellerna “smart” och “smart mini” har dessutom de smarta funktionerna som skickar ett sms med din positionering samt ringer upp anhöriga så fort sprayen avfyras. Anhöriga kommer alltså direkt bli informerade om att något har hänt och även kunna se vart du befinner dig när ditt larm gick av. 

De modeller som kommer med GPS positionering, siren LED lampor och/eller samtal har en laddfri batteritid på 4 år. 

Du hittar Plegium försvarsspray till bästa pris här

När du har fått hem dina varor så är det bara att följa bruksanvisningarna och ladda ner den tillhörande appen. Det är via denna som anhöriga för sms positionering och samtal när sprayen avfyras.