Nu när julen börjar närma sig så kan vi tänka oss att dessa två modeller från Fitbit ligger högt upp på mångas önskelista. Båda två är riktiga toppklass modeller när det kommer till smartklockor. Framförallt för den som vill få ut mycket hälsofördelar från klockorna. Men vad är då skillnaden mellan dessa modeller förutom att det skiljer sig ca en tusenlapp i pris? Måste man ta den dyraste modellen för att få ut så mycket som möjligt av sitt köp eller fungerar den billigare varianten precis lika bra? Svaret beror helt och hållet på vad du som konsument är ute efter. Läs vidare för att ta reda på vilken modell som uppfyller just dina krav och få en bättre förståelse över vilken klocka som skulle passa just dig bäst.

[table id=18 /]

Vilka egenskaper besitter både Sense och Versa 3?

Båda dessa läckerbitar har ju egenskaper som går hand i hand med varandra. Vi ska kika lite närmre på dessa för att se vilka likheter som finns mellan Fitbit Sense och Versa 3.

24/7 hjärtslagssensor med PurePulse 2.0. Klockorna känner av din puls dygnet runt och kan därmed mäta din sömn, träning och allt däremellan.

Oxygen Saturation (SpO2). Mät nivån av oxygen i ditt blod för att få reda på om det är något som förändras i din hälsa och kondition. Se din normala nivå och få sedan översikt av förändringar.

Sömnkvalitet och sömnstadier. Se hur din sömn ser ut för varje natt. Hur länge är du i REM stadiet? Är djupsömnen tillräckligt lång och hur många gånger blir du störd per natt? Se mönster och förbättra din sömn.

Smart väckning. Slipp skrikiga toner från mobiltelefonen och vakna istället upp av en lätt vibration på handleden. En perfekt funktion för ett skönare start på dagen.

Håll koll på din menscykel. Med dessa smarta klockor från Fitbit så kan du hålla koll på när du har både din mens och ägglossning.

GPS. Se kartor över dina promenader, springturer, vandringar m.m. Håll koll på distans och hastighet direkt med klockan.

Workout intensity map (endast i appen). Efter att du har tränat utomhus så kan du se på en karta hur intensivt ditt träningspass har varit och vart. Du kan på så sätt se vart någonstans på exempelvis löprundan som du jobbade extra hårt.

Active Zone minutes. Få en buzzning varje gång du når ditt pulsmål under ett träningspass. På så sätt kan du hålla koll på att varje minut under ditt träningspass blir så intensivt som du önskar.

Aktivitetsspårning hela dagen. Se antal steg, distans, trappor, aktiva minuter, brända kalorier och allt som hör därtill varje dag. Sätt egna mål och följ dina framsteg.

20+ olika träningsformer att mäta. Få statistik i realtid under dina träningspass genom att välja mellan 20+ olika träningsformer.

Förutom alla de grymma funktioner som nämns ovan så har de båda klockorna följande funktioner:

Vilka egenskaper är unika för klockorna?

Man kan tycka att alla de funktioner som nämns ovan är mer än tillräckligt. Men dessa klockor kommer med ytterligare några funktioner som är värda att nämna. Nedan ser du vilka funktioner som är unika för Fitbit Sense samt Fitbit Versa 3.

Fitbit Sense

EDA Scan App. Denna funktion gör att klockan kan känna av stress och din kropps reaktion på detta. Du kommer att kunna se en graf över hur stress kan ha påverkat dig under dagen.

Mät din huds temperatur. Se hur temperaturen på din hud förhåller sig mellan olika nätter och se hur olika faktorer kan påverka detta och din sömn.

ECG App.  Håll koll på om ditt hjärta slår oregelbundet eller andra avvikelser att dela med din doktor.

Få notifikationer om din hjärtrytm ligger ovanligt lågt eller högt. Avvikelser i hjärtrytm kan bero på flera olika hälsofaktorer. Få därför en notifiering varje gång klockan känner av att din puls är ovanligt låg eller hög.  

Fitbit Versa 3

Cardio fitness nivå. Få mer förståelse över din personliga träningsnivå och lär dig hur du kan förbättra denna.

Sammanfattning

De två klockorna är väldigt lika när det kommer till funktioner. Fitbit Sense har däremot några extra funktioner som vi inte har sett tidigare i dessa klockor. Det är funktioner som hjälper dig som ägare av klockan att hålla extra koll på din hälsa. Om dessa funktioner är värda en tusenlapp mer eller inte är upp till dig som konsument. Personligen skulle jag säga att den är det om du upplever mycket stress i din vardag eller oregelbundna hjärtslag och hög puls från ingenstans.

[table id=18 /]

Copyright © All Rights Reserved