Fitbit Charge 5

fitbit charge 5

Jag är en stort fan av Fitbit’s klockor. De håller både hög standard och har flera grymma funktioner, speciellt för dig som vill förbättra din träning och hälsa. 

En klocka som jag väntar ivrigt på just nu är Fitbit Charge 5. Den finns i skrivandets stund inte ute på marknaden men går att förbeställa hos flera återförsäljare. Något som jag självklart kommer att göra, samtidigt som jag räknar ner dagarna tills att den släpps. 

Fitbit Charge 5 – En modell med många funktioner

Alla Fitbit modeler kommer de grundfunktioner som man förväntar sig att en träningsklocka ska ha dessa dagar. Dessa funktioner är bland annat stegräknare, GPS och pulsmätare. Däremot så går tekniken hela tiden framåt och man kan förvänta sig fler avancerade funktioner för varje ny modell. Några av de mest spännande funktionerna hos just Fitbit Charge 5 är att den känner av hjärtfrekvens, syresättningen i blodet och hudtemperatur

Varför vill man mäta hjärtfrekvens, syresättning och hudens temperatur?

Genom att mäta ditt hjärtas frekvens så kan du hålla koll på om din kropp visar symptom på sjukdom, stress eller trötthet. Om den exempelvis påvisar stress så kan du själv se över i vilka situationer som detta sker och jobba på att åtgärda detta.
Klockan mäter även ditt hjärtas hälsa genom att registrera oregelbundna slag och annat som avviker sig från din normala hjärtrytm. 

Att mäta blodets syrenivå kan också ge bra vägvisare för hur din hälsa ser ut över lag. De flesta friska och hälsosamma personer har en syrenivå på 95-100%. 

Att mäta hudens temperatur kan ge indikationer på förändringar i kroppen. Det kan vara alltifrån feber till att du har ägglossning. 

Med hjälp av dessa funktioner kan du alltså få bättre koll på hur du mår, hur din hälsa ser ut överlag och hålla full koll på när det sker förändringar i kroppen. Dessa spännande funktioner finns alltså tillgängliga hos Fitbit Charge 5. 

Fitbit Charge 5 1

Andra funktioner av intresse

Hantera din stressnivå – Klockan kommer att ge dig stresspoäng beroende på hur dagen har sett ut. Du kan alltså se hur förändringar i dina rutiner och annat kan påverka kroppens stressnivå.

Se din sömnkvalitet – Ha på dig klockan under natten för att låta den mäta din sömn. På morgonen kan du se hur lång tid du har spenderat i respektive sömnstadie och hur många gånger du sovit oroligt eller vaknat. Du får även sömnpoäng som visar hur pass bra du har sovit. 

Håll koll på din menscykel – Med hjälp av Fitbit Charge 5 så kan du ha full koll på din menscykel. Du ser när det är dags för din mens och när du ska ha ägglossning. 

Träna smartare – Förutom att klockan mäter din träning och registrerar all aktivitet så har Fitbit Charge 5 även en funktion som talar om ifall din kropp behöver träna eller vila. Klockan läser av din kropp för att se om den behöver mer träning eller vila och återhämta sig från tidigare träning. 

Gillar du att träna i vatten så är dessutom klockan vattentät vilket gör att du exempelvis kan ha den på dig under simingen. 

Fitbit Charge 5 kommer alltså med flera smarta funktioner inom både hälsa och träning. Skärmen är i färgdisplay och du kan välja flertalet accessoarer för att göra klockan så personlig som möjligt. Vill du komma igång med träningen inför sommaren 2022 så är detta den perfekta träningskompisen för att ta dina mål till nya höjder. 

Förbeställ klockan här

Fitbit Charge 5 2