Fitbit - Modeller & funktioner

Fitbit är inte bara en snygg klocka att bära runt handleden, det är även den ultimata träningskompisen. Klockan finns i ett flertal modeller och prisklasser vilket gör att den passar flera olika plånböcker. Beroende på vad du är ute efter så kommer modellerna med enklare eller mer avancerade funktioner.

De finns de fitbit modeller som går under kategorin smartklocka och de om går under kategorin aktivitetsspårare. Den sistnämnda fokuserar främst på din aktivitet och träning.

859302_80115

Fitbit versa 4

Fitbit sense 2

Fitbit charge 5

Fitbit Grundläggande funktioner

Det finns ett visst antal funktioner som alla fitbit klockor har, oavsett om du väljer en billigare eller dyrare modell. Nedan tar vi upp de grundläggande funktioner som alla dessa klockor har gemensamt.

 • Aktivitetsmätning dygnet runt. Alla klockor från fitbit mäter distans, tid, aktivitet, antal steg och brända kalorier per dag.
 • Automatiskt igenkänning vid aktivitet. Till skillnad från exempelvis träningsappar så behöver du inte slå på något innan ditt träningspass. Din fitbit känner igen din träning och kommer att registrera denna automatiskt.
 • Mäter din hjärtfrekvens. Håll koll på din puls dygnet runt.
 • Mäter din sömn. Sov med din klocka för att få information om hur ditt sömnmönster ser ut. Får du tillräckligt med djupsömn, hur många timmar sover du per natt och hur ofta sover du oroligt eller vaknar under natten?
 • Se dina fertila dagar och när du ska ha din mens. Genom att fylla i din mens så kan klockan se när du har din fertila period och när din mens ska komma nästa gång.

Självklart kommer alla klockor med en urtavla som visar tid. Du kan även välja mellan flera olika urtavlor för att anpassa klockan efter dina behov.

Exempel på användningsområden

Är du ute efter att förbättra din kondition och träning eller förbättra din sömn? Då räcker en enklare fitbit variant för dig. Med dessa kan du ha full koll på hur din aktivitet ser ut dagligen. Hur långt du har gått sprungit eller cyklat. Hur många aktiva minuter du har under ett dygn och hur många procent du har legat på “fettförbränning” och “peak” under ett träningspass.

Du kan även välja att sätta upp dagliga och veckovisa mål.
Exempel på mål som du kan sätta upp är:

 • Minsta antal träningspass under en vecka
 • Antal brända kalorier per dag
 • Antal steg per dag
 • Distans att röra sig per dag
 • Antal gånger per vecka att varva ner och köra mindfulness.

Fitbit smartklockor

Som vi redan nämns så kan man dela in fitbit i två olika kategorier – aktivitetsband och smartklockor. I detta stycke vill vi ta upp alla användningsområden som dessa kommer med förutom de funktioner som vi nämner ovan.

De smarta klockorna kommer med träningspass att spela upp i skärmen. Du kan alltså bli guidad genom ett helt träningspass via din klocka på handleden. Har du frågor eller vill få fram någon information snabbt så kan du använda dig direkt av Google assistans.

 • Bli guidad genom träningspass direkt från klockan
 • Google Assistans
 • Välj och vraka mellan appar som finns anpassade till din klocka

Dessa är några av de extra funktioner som klockan kommer med. Du kan även på aviseringar om samtal, meddelanden och mail.

Ska vi kika på kungen av fitbit klockorna så är deras senaste modell den absolut mest kraftfulla. Här finns det massor av funktioner som du inte finner i alla de andra klockorna.

Fitbit Sense

Precis som innan så kommer denna modell med alla funktioner som vi nämner ovan. Men här tar vi upp vilka fler funktioner som denna grymma klocka kommer med:

 • Verktyg för att hantera din stress
 • EDA scan app. Se hur din kropp reagerar på stress.
 • Se din huds temperatur
 • Få notifikationer om din hjärtrytm är ovanligt hög eller låg.

Fitbit Appen

För att komplettera din klocka och få ut så mycket av den som möjligt så behöver du ladda ner en App till din smartphone. Det är i denna app som du kan välja att sätta upp mål och byta urtavlor. Här loggas all din aktivitet och information som du vill få tillgång till.

Appen är väldigt användarvänlig och lätt att förstå. Du får en fin översikt av alla dina värden och kan välja att anpassa vad du vill visa eller inte. Här fyller du även in kön, ålder, vikt, längd och så vidare för att få så korrekt data som möjligt.

 

Copyright © All Rights Reserved