Efterfrågan på smartklockor och GPS klockor för barn är något som hela tiden ökar. En klocka av denna sort kan bidra till ökad trygghet då du som förälder kan ha mer koll på ditt barn även utanför hemmet. I denna artikel kommer vi att ta upp några av de funktioner som dessa klockor har, samt vilka GPS och smartklockor som är bäst på marknaden just nu.

Funktioner hos smartwatches för barn

Olika modeller kommer med olika funktioner men det finns vissa grundfunktioner som alla de klockor vi kommer att presentera nedan har. Vi kommer även att presentera specialfunktioner samt för och nackdelar med varje klocka. 

GPS

Kanske den mest efterfrågade funktionen när det kommer till smartklockor för barn. Med hjälp av den GPS som finns i klockan så kan du hela tiden ha koll på vart ditt barn befinner sig. Denna funktion kan bidra till trygghet då ditt barn är ute och leker utan vuxna, på väg hem från skola eller fritidsaktivitet aktivitet eller om ditt barn har gått vilse. 

Samtal och SMS

Kommunicera med ditt barn precis som via en mobiltelefon. Med dessa smarta klockor kan både du och ditt barn ringa till varandra och det går även att skicka meddelanden. Istället för att köpa en dyr mobiltelefon till ditt barn som dessutom är lätt att tappa bort så har barnet hela tiden klockan runt handleden. Du behöver alltså aldrig oroa dig för att du inte kan nå ditt barn om mobiltelefonen skulle bli förlagd någonstans. 

SOS knapp

Ställ in nummer för nödsamtal som ditt barn kan ringa snabbt med bara ett knapptryck. Händer det något och ditt barn behöver nå dig snabbt så finns det sos alternativ för extra snabba samtal. Du kan även lägga in nummer till sos larmcentral om en olycka skulle vara framme. 

Geofence 

Sätt upp ett område som ditt barn är tillåtet att röra sig inom. Går barnet utanför detta område så kommer du att meddelas om detta. Denna funktion är väldigt bra om du vill att ditt barn ska hålla sig till vissa områden eller kanske inte röra sig för nära en bilväg eller liknande. Med Geofence så har du alltid full koll på inom vilket område ditt barn befinner sig i. 

Övervakningsfunktion

Med denna funktion så kan du ringa tyst till klockan för att lyssna på vad som sker i klockans omgivning. Det betyder självklart inte att du ska sitta och avlyssna ditt barn hela tiden. Men om du misstänker att något inte står rätt till så kan du enkelt göra en tystringning och lyssna till vad som sker runt omkring ditt barn. Denna funktion kommer med klockorna från Safekid.

Vi tipsar

Nedan finner du smartklockor i barnmodeller som vi tycker uppfyller de viktigaste kraven samt håller hög standard. När vi har jämfört olika smartklockor till barn under 2020 så har dessa två varit våra största favoriter.

Safekid Safe4G

Safe4G är en populär modell från Safekid som kommer i tre olika färger: svart, blå och rosa. Modellen är lämplig från 7 års ålder och fungerar som både GPS klocka och mobiltelefon. Du kan ändra klockans bakgrund för att göra den mer personlig. Klockan är vattentät till den grad att den klarar av enklare vattenlek. Den bör däremot ej användas vid bad, simning eller dusch. 

safekid gps klocka

Övriga funktioner:

✔ Videosamtal mellan klocka och App

✔ Kalenderinställningar med påminnelser som kan skickas till klockan

✔ Ficklampa

Mer information och bästa pris

Safekid Junior T6

Denna modell är ersättaren för den tidigare mycket populära modellen Safekid Junior. En perfekt första klocka som passar barn från 4 års ålder. Du kan ha både analog och digital urtavla vilket är perfekt om ditt barn endast kan läsa av det ena. Justera enkelt klockans ringvolym och lägg in de 15 viktigaste telefonnumren till ditt barn.

smartwatch barn

Övriga funktioner:

✔ Stegräknare för skoj skull

✔ Ställ in tyst läge under skoltid

✔ Svenska menyer

Mer information och bästa pris

Cmee Playtime Mobilklocka med GPS

Den uppdaterade versionen av Spectrafence storsäljare. Denna modell ger en bättre platspossition än tidigare tack vare en Wi-Fi mottagare. En sensor gör att du direkt kan få reda på om klockan tas av från barnets handled. 

Övriga funktioner:

✔ Meny på svenska

✔ Kamera + fotoalbum

✔ Trygghetszon

✔ Stegmätare

Mer information och bästa Pris

Copyright © All Rights Reserved