Finns det något mer irriterande än att helt plötsligt börja höra de gälla tonerna från mobilalarmet tränga sig in i hörselgångarna när man sover som allra bäst? Mobilen kan vara det absolut värsta ljudet att vakna upp till. Det har dessutom visats att det inte är särskilt bra för oss att vakna upp till dessa gälla toner. Som tur är så finns det flera produkter på marknaden som har vår sömn hälsa som prio 1. Och idag tänkte vi kika lite närmre på den smarta väckarklockan Bellman och Symfon Vibio som erbjuder skön väckning med hjälp av vibration.


Hur fungerar Bellman & Symfon Vibio Väckarklocka?

Denna väckarklocka kopplas till en app i din mobiltelefon. Där ställer du sedan in hur och när du vill bli uppväckt. Lägg sedan väckarklockan under din kudde. När det är dags att vakna så kommer klockan att börja vibrera kraftfullt men ljudlöst. 

När larmet drar igång så kan du välja att dra i det röda snöret som sitter fast i klockan 1 gång för att snooza. Är det dags att gå upp och du inte kommer att ligga kvar i sängen så drar du i snöret 2 gånger. Då avaktiveras larmet. 

Du kan även välja att få noteringar vid samtal eller sms. Du ställer då in detta via appen och klockan kommer att vibrera vid exempelvis inkommande samtal. 

Fördelar med denna väckarklocka

Det finns flera fördelar med att vakna upp med denna smarta väckarklocka. Först och främst blir väckningen mycket mildare och skönare. Det har visat sig att hur man vaknar upp på morgonen kan ha stor betydelse för hur man mår under resten av dagen + hur mycket energi man kommer att ha. Att vakna upp med hjälp av vibrationer istället för höga toner har visat sig vara betydligt mer effektivt. Sover du i samma rum som någon som ska upp senare så visar äve denna klocka hänsyn till den andres sömn. 

Bästa pris på klockan hittar du här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All Rights Reserved